30 September ~ Lathet!

Vilken dag.. eller vilka dagar kanske man kan säga? Jag jobbar, och jobbar, och jobbar.. kul faktiskt :D Kan inte förstå själv hur mycket jag lärt mig under så kort tid.. ganska så otroligt :P Har fått så stor förståelse, inblick i allt.. sen kan jag inte sticka under stolen med att jag har jobbat upp min effektivitet. Skönt :} Lite beröm måste man få ge sig själv.. Eller? Från och med imorgon, tills på måndag, så ska jag jobba själv i svinhuset. Och på schemat är grisningar och annat kul. Spännande :} Fast de flesta har kommit igång nu.. och vet ni vad? I en kull föddes en siames :O Tuff ju.. två kroppar men samma huvud, men som tur var så var den inte vid liv! ..

Efter arbetsdagen så följde jag med till stallet där grannen har sin häst och red den stora musblacka isisen Reykur. En mycket trevlig sak! :)  Jag och Maria gjorde en lång, mysig och hyffsat fartfylld uteritt över stock, sten och långa härliga galoppsträckor! Så skönt att få komma ut på hästryggen igen.. Hoppas det inte dröjer allt för länge tills nästa gång.. :}

Nu blev det mycket skrift.. igen! Men strund samma ;D Nu ska jag kolla på Idol och se vilka som går vidare. Svårt ikväll.. tycker att alla killar ska gå vidare den här omgången! Usch vad svårt.. Borde igentligen laga mat. Men nu är klockan för mycket.. och jag orkar inte :P Har blivigt så lat på så sätt de senaste dagarna.. Men det är som det är ;D


 

Vill även passa på att säga några mindre roliga ord.. något tragiskt och ledsamt, ofattbart. En gamal vän till mig har gått vidare till andra sidan.. Har så mycket minnen och tänker tillbaka på allt.. alla pratstunder, tråkigheter, roligheter, skratt och mycket mycket mer! Vi har inte talats vid på ett bra tag nu.. Och här omdagen försvann chansen att våra vägar skulle korsas en dag igen.. Vila i Frid Jonny Andersson, en dag kanske vi ses igen och hittar på lite hyss? ;} Tack för allt..  


22 September ~ Osammanhängande text

Haha ja.. så mycket bättre blev jag på att hålla igång det där med skrivandet ;) Fast iofs så är det så det blir när man har fullt upp.. :)

Dagarna rullar på och jag lär mig saker hela tiden. Satan vad roligt det är! :D Jag tycker verkligen det.. Dock väldigt fullt upp hela tiden. Fast det är väl bra kanske? :) Fatta tråkigt om det inte hade funnits saker att göra.. hmm.. :/ Men iallafall.. den här veckan är/har varit en så kallad "stressiga veckan", det känns som allt händer på en och samma gång. Semineringar, flytt mellan avdelningar, grisning, tvättning, ekolodning och mycket mera! haha :P Men kul för det!

Idag har jag mest pysslat med rutiner, lite med grisningar, fört lite registrering på datorn och seminerat :} Sen efter lunchen så han jag inte så mycket längre förns chefen ville ta med mig till stan och prova ut lite arbetskläder! Så två par arbetsbyxor och ett par skor blev det, så det kommer användas väl ;}

Sen blev det kväller.. eller jag hjälpte till med ett stängsel i fårhagen som de rackarna hade sprungit rätt igenom :P Dessa trådar! Men efter en timmes fix så blev det klart iallafall :) Passade även då på att ta en promenad med Maria i skogen tillsammans med hundarna Bempa, Darwin och Lucy. Riktigt trevligt! Kom även hem med en påse trattkantareller.. skogen bara väller av dem! :D

Så nu ska jag äntligen laga lite mat innan jag slår mig till ro i soffan. Blir väl nån måltid innefattande kantareller ;} Sen ska jag försöka sova bort min onda hals som jag har haft problem med i mer än 2 veckors tid.. :( Det gör så förbaskat jädrans ont! Vaknade inatt och hade panik pga smärtan.. visste inte vad jag skulle ta mig till då, men hoppas jag får sova inatt.

Nu blev det väldigt mycket osammanhängande text känns det som, även massa stavfel. Men är trött, hungrig och sjuk så vad ska man förvänta sig? ;D19 September ~ Ett nytt kapitel.

Hej på er! :} Det var ett tag sen.. har så otroligt mycket att berätta om vad som händer och har hänt i mitt liv! Det är väl det som har gjort att jag lagt den här bloggen åt sidan.. man hinner inte med allt :/ Men kanske man ska börja skriva av sig lite igen? För ens egen skull.. spela roll om någon läser eller inte ;D

Ja vart ska man börja.. Kanske med den största händelsen? Jag har flyttat ifrån Kumla och natten som var så sov jag för första gången i min nya lägenhet här på gården i norra Köping. Har lite blandade känslor angående det.. Det känns hur bra som helst! Fast samtidigt är det bland det jobbigaste jag har gjort. Att för andra gången lämna mitt liv, vända blad och starta ett nytt kapitel. Men samtidigt så spännande, att börja på något nytt.. få göra det jag så länge strävat efter och drömt om!

Jag har fått jobb och börjar redan imorgon.. Har ju varit här och provjobbat ett antal gånger och tillsist så blev det jag som fick ta över den andra tjejens heltidstjänst här på Bällsta Lantbruk AB :) . Jag kommer i huvudsak att jobba med grisar.. och allt som hör där till. Men det är ingen vanlig bestättning.. Här på Bällsta är alla grisar "zero-grisar" och de föder i huvudsak upp djur till semin, avel med mera. Ska bli riktigt spännande med allt! Men kanske svårt.. är ju en hel vetenskap som man ska lära sig :P Men det blir nog bra, allt folk är ju bara så snälla och villiga att lära mig allt de kan :} Kanon!

Är så mycket annat som förändrats på grund av allt.. men kan ju ta det en annan gång. Blir för mycket text annars :P Nu ska jag fortsätta att försöka få saker och ting på sin plats, sen ska jag med grannen till hennes stall och eventuellt rida en isläning som jag inte vet någonting om än :P haha!

Tjingeling! ;}


*Bild från idag när jag passade på att fota fåren på gården ;P*


RSS 2.0