29 Januari ~ Ett liv på landet

Jag bara älskar livet på landet! Det bjuder på så mycket.. Idag har vi gjort en massa skojj. Orkar inte säga allt så jag lägger upp lite bilder som får tala för sig själva.. :) Men höjdpunkten var nog när vi tolka idag :D Roligt, men jobbigt :P haha! En vurpa blev det med, tog bara tvärstop xD haha!

Nu ska jag bara va med min finaste. För imorgon är det måndag igen..
Jag åker tillbaka till Örebro och jobbar och han tillbaka till plugget i Linköping.
Då är det låångt imellan igen.. :( Men man vänjer sig.

Hoppas ni haft en bra helg iallafall :)
Godnatt!
 


28 Januari ~ Ledarskap & Erikslund

Underbara lördag. Den bästa dagen på hela veckan.. känslan av att vakna upp när man vill, vara helt ledig och att man vet att man får ytterligare en dag till ledigt. Skönt!

Har spenderat dagen här i Köping. Sov ganska länge idag med innan det var dags för lunch. Sen följde jag med Niklas syster ut till stallet där jag skulle visa lite ledarskapsövningar för henne. Passade på att ge Simon (hästen) massage vilket han verkade uppskatta. Sen visade jag lite övningar med honom, vad man ska tänka på med mera. Simon svarade med ett bra resultat så nu ska Johanna börja jobba lite med honom. Kul! :)
Sen gick vi en ganska lång promenad, men efter halva vägen fick jag hoppa upp och rida resten av vägen hem. Dock utan hjälm och i en overall som jag bara gled i, men det gick bra iallafall :) Han var så snäll så.  

Nu är jag nyligen hemkommen ifrån en shoppingtur på Erikslund i Västerås. Införskaffat några behövande saker och nu drar kvällens roligheter igång. Dags att vara lite social med folket kanske.. :P
Hejsvejs!27 Januari ~ Inget som man tänkt sig ..

Phuu! Nu är alla räkningar betalda och man kan koppla av och slippa tänka på det en månad till. Skönt!

Den här dagen har inte direkt blivigt som det var tänkt. Hade nämnligen tänkt gå upp i tid, åka och handla, åka och rida Stormur, ut till Bella, sen hem och laga mat och sen åka till min finaste i Köping. Men vad har jag gjort? INGENTING! haha! Sov till kl 13.00 av någon anledning.. jag måste lida av någon sömnsjukdom som sover så många timmar hela tiden! Sen var jag bara tvungen att hålla på med den här bloggen. Den har ju varit stängt ett tag nu vilket beror på att jag fick för mig att ändra designen, men det blev bara kalabalik av allt istället! Fick inte ordning på nått.. tror jag ändrat den typ 4 gånger! Men nu ger jag upp, den som är nu får duga för tillfället. Rosa som vanligt.. lite tråkigt faktiskt :/ Men det känns lättast att jobba med de färgerna.. En dag kanske jag bryter den trenden ;) Och nu börjar det skymma ute.. så ska iallafall ut och rida Stormur innan jag tänkte åka in till Örebro och träffa mamma som är där över helgen. Sen till Köping för en underbar helg med mitt hjärta <3 Handlingen får vänta.. ;)

Men om jag ska hinna så måste jag sluta nu..
Ha en bra helg alla finingar!


*Fina Missla ute på upptäcktsfärd*


25 Januari ~ Bara grisprat

Idag har all tid spenderats på mitt kära jobb.. börja klockan 07.00 och kom inte hem förns 21.45. Haha en lång dag med andra ord! Var ju både kvinnerstaelever, rådigivare och andra diverse på plats. Alltid kul med lite rörselse samt att diskutera fram saker som driver utvecklingen frammåt! Kändes bra med rådgivaren med när vi gick runt i BB. Suggorna äter mer eller mindre som de ska, kullarna är jämna och de växer! :) Dock håller spädgrisdiarrén att ta kol på mig! Usch jag hatar den och det är på tok för mycket för tillfället.. måste bli bättre snart! Det värsta är väl att de läkemedel vi har inte biter så bra på det längre :/ Har tagit prover nu som ska skickas in för att se om det uppstått resistens.. typiskt! Men förutom det och att utfodringen lever sitt egna liv så funkar det bra :)

Stannade kvar så länge då rådgivaren inte åkte förns vid 19.30 och sen kom det några och då var jag med på ett möte som handlar om grisstämman som ska hålla till på Örebro Slott i juni. Vi käka pizza och disskuterade om lite allt möjligt. Alltid kul att prata med lite grisfolk om olika saker :) Men som sagt.. sent blev det.

Men nu måste jag gå och sova om jag ska orka med morgondagen!
Snart fredag och då är det långhelg :D
Godnatt!

24 Januari ~ Bella & de andra

Lägger bara ut några bilder idag. Har nämnligen varit ledig och spenderat hela dagen med hästarna, Lovley <3
 Bella är så duktig! Måste upplevas för att förstå..


22 Januari ~ Porträttfoto

Idag har det varit en sånhär bra dag! Dock tog den slut lika fort som den börja, vilket är typiskt xD Har ju jobbat den här helgen så det har varit full fart med den biten. Mestadels spenderades tiden i BB där eftersläntarna börjat på och grisa. Så snart är den biten över för den här gången :) Dock kändes det som om jag aldrig skulle bli klar.. haha! Men tillslut så kände jag mig nöjd och gick hem för dagen. Pratade även med min chef idag om både det ena och det andra.. saker som måste förbättras och lite allt möjligt. Men kul var det när han sa hur nöjd han var med mig, att han gärna gett mig fast anställning på en gång, haha! Det värmer och känns kul att man är uppskattad :) Jag trivs hur bra som helst jag med så det blir nog bra det här tror jag^^

Efter att jag slutat så kom Emmsan hit då vi bokat in att hon skulle fota mig och Stormur, både ridbilder och porträttbilder var det tänkt men klockan var så mycket och det hade redan börjat skymma så blev bara portätt idag. Men glad för det är jag! Tack för hjälpen, är mycket tacksam :) 

Nu har jag och min finaste ätit pizza som vi inte gjort på åratal! Och nu blir det kvällsmys innan det är dags att återigen sova.. Imorgon åker han igen och sen går det en hel vecka innan vi kan ses igen. Typiskt att det ska vara så lång tid imellan, men det är det värt ändå! Älskar dig underbara <3

Men nu måste jag vara lite social..
Hoppas allt är bra med alla er därute i kalla sverige ;)
Hejsvejs. 


20 Januari ~ Pondus

Puuust! Då var denna dag över. Det är fredagkväll och jag behöver verkligen krypa ner i sängen om jag ska orka med att jobba den här helgen. Mycket grisningar så lär ju få fullt upp om man säger så. Men ganska många har grisat på 2 dagar nu så är bara 6 stycken kvar nu :)

Hade även sällskap idag på jobbet av Kvinnerstaelever + lärare, som för övrigt var min lärare inom gris. De var där som en del i sin utbildning och det verkade funka bra :) Bara lite "tänka om" så att man inte sprang över varandra i gångarna.. haha! Vad man tänker tillbaka egentligen. På när man själv var på sitt första besök på en besättning med grisar. Jag tyckte att det var intressant minns jag, men lukten, dammet och vissa av de mindre trevliga sakerna (som man tyckte då) minns jag så väl! Jag var då säker på att jag inte skulle börja jobba med grisar. Men tänk vad saker kan ändras?! Och glad är jag för det xD haha!

Var även på mitt andra besök hos Bella idag. Fina fina häst! Jag tror att vi blir ett bra par hon och jag. Så mysig och klok!  Vi övade lite med på ledarskapet idag. Att hon ska lämna "mitt område" genom att backa, stanna och stå still, flytta bakdel och framdel. Duktig var hon! MEN VET NI VAD?!?! Haha jag gjorde ju bort mig totalt.. är ju ny inom detta och jag kom på mig själv tillslut.. i slutet av lektionen så blev hon väldigt lyhörd på det vi övat på. Men jag fick henne inte att stå still så att jag kunde gå och ställa mig vid hennes rumpa. Hon bara flyttade sig för mig hela tiden!! Först fatta jag inte vad det var för fel innan det slog mig (även med lite hjälp att hitta felet) att jag totalt glömt bort att visa en tydlig pondus!!! Hur skulle hon då kunna veta vad eller när jag begär saker av henne? Om inte hela tiden? Men så är det ju inte.. Så det måste jag bli tydligare med om komunikationen ska bli rätt! Men men, man lär så länge man lever xD Hoppas bara att det inte förstörde någonting :/ .. Förhoppningsvis inte!

Började även träna in en sak på stallgången.. att om jag står brevid bogen på henne, med min näsa åt samma håll som hennes mule, så ska hon genom att jag beör henne lite lätt vid armbågen lyfta upp hoven så att jag kan ta tag i den. En väldig simpel grej och jag vet inte alls vad det ska vara bra för men tillslut fatta hon med båda benen så det var kul att det ger resultat och att det faktiskt går :)

Det var allt för idag, nästan ;)
Skriver på tok för mycket och är medveten om det..
Men vill man läsa så vill man, om inte så är det ingen som tvingar :)
Sov gott alla!

19 Januari ~ Saknar honom ..

Nu har jag varit utan min finaste i 2 hela veckor!
Usch vad lång tid.. Vill att tiden ska gå fortare!


18 Januari ~ En trött människa!

Trött trött trött! Det är vad jag är.. en trött människa som skulle kunna spendera hela dagar i sängen vissa dagar! Att "gå i ide" på vintern vore inte helt fel.. haha! Men tänk vad mycket man skulle missa om man sov så länge?! Huuua, det skulle nog bli på tok för mycket.. Men en sovtävling skulle jag lätt vinna iallafall! :P Hoppas att man mognar lite med åldern så att man i framtiden slipper kämpa med att höra den plågsamma ringklockan på morgonen och kanske vaknar tidigt av sig själv? Det skulle vara hur skönt som helst.. En dag kanske, vem vet?!

Har inte så mycket att skriva egentligen. Grisningen har börjat rulla igång på allvar, 6 suggor låg och grisa när jag gick hem idag. Tänk vad många fler det kommer vara imorgon.. mycket som ska göras och många smågrisar att ta hand om. Kul! xD

Har spenderat kvällen med att lära mig mer om natural horsemanship. Har fokuserat på Tryck samt Tolleransövningar. Mycket spännande och jag ser fram emot att få använda mig utav det i praktiken, se om det faktiskt funkar och att man faktiskt med så små hjälper och tecken kan tala om för hästen vad man ber den om eller kräver av den.. Återstår att se :)

Dags att sova, igen..
Godnatt :)

16 Januari ~ Galen sugga och skabb!

Tänk vad jag är flitig med dessa uppdateringar.. haha kanske inte var så tokigt ändå att ta tag i det här igen? :)
Tänkte lite snabbt bara dra igenom denna dags upplevelser. Läs snabbt. haha!

Började dagen på mitt fantastiska jobb i BB där grisningen börjar dra igång på fullfart! Så roligt! Men, dessa men, det finns en baksida med dessa djur.. haha dom kan vara fullständigt tokiga och är man inte med så kan man åka på en ordentlig smäll! *Peppar peppar* Haha pysslade med en sugga som grisat under natten till idag. Hon var så snäll när jag var inne hos henne i boxen och plockade med smågrisarna. Sen när jag stängt in dem så blev hon ganska bökig så jag tänkte att jag skulle släppa ut henne så hon fick springa lite medans jag gjorde rent hos henne. Ställer mig som vanligt utanför boxen för att blockera ena hållet och för att få henne att gå åt det andra. Men vad händer? Jo, i full fart dundrar hon ut och börjar hugga i luften och grymta sådär argsint! Haha och jag tog rakan och försökte stoppa henne men hon var fullständigt tokig så jag bara vände om och sprang, ryckte upp dörren till korridoren och fortsatte springa tills jag fick tag på en skiva lite längre bort! Suggan var hack i häl hela vägen, fullständigt tokig! Haha min chef stod i korridoren en bit bort och bevittnade.. Haha det måste ha sett väldigt roligt ut! "Det här är en väldigt arg sugga" sa jag och pustade ut.. "Haha ja jag ser det.." sa han. Men det gick bra och jag fick in henne i boxen sen med lite trixteknik. Men hjälp vad illa det skulle kunna gå igentligen om man inte är vaken.. xD

Efter jobbet så åkte jag direkt till den lilla familjen i Broby där jag mötte upp Emma för en färd till vetrinären. Hennes "parasitkatt" hade ju förutom bandmasken även fått skabb i öronen. Haha stackars katt.. men det gick bra och han skötte sig kanon! Fick recept utskrivet så snart är han förhoppningsvis av med denna ohyra! Var våran fd lärare i djursjukvård som vi var till, kul att se hennes station. Vi fik även kolla i mikroskop på dessa varelser, fy vad äckliga de ser ut! Men ändå intressant, nu vet jag hur skabbdjur ser ut iallafall. Haha några kommentarer från vetrinären var "Ååh kolla det bara svärmar av dom" och "Kolla, nu bär de iväg på en flaga". Kul liksom ;) Men intressant!

Sen åkte vi en sväng till Marieberg, och sen tillbaka till Broby där det bjöds på god mat och massa mys med finaste Casper! Glad och pratig var han idag, så kul när han skrattar :D !! Har lånat lite bilder ifrån Emma som man kan se nedan ;)

Nu väntar en god natts sömn innan det åter är dags att se till att alla grisar mår bra :)
Godnatt!


15 Januari ~ Hästens dag

Idag har jag enbart spenaderat min tid med dessa fantastiska varelser, hästarna! Eller ja, förutom att jag sov länge xD

Fick ett samtal på eftermiddagen.. där jag fick två erbjudanden av min vän och nuvarande stallvärd, eller vad man kan kalla det, om två hästar. En av dom, som är en travare, behöver ett nytt hem kan man säga.. som fodervärd eller köp. Men man vet inget om den.. och honom hälsade jag inte på idag.

Den andra var ett sto, Anna-Bell, som jag var och kikade på idag. Även hon man kan se på bilderna nedan.
Bella som hon kallas är inte en häst som man bara kan sitta upp och rida på. Hon har problem med sin bog. Har varit inne på ATG där det gjorts en massa koller men man har inte hittat något. Eller ja, lösa benbitar som opererats bort men man hittar inga fel i bogen. Utan det har med musklerna att göra. Så för hennes del är det mycket massage, stretching med mera som behövs..

Visst, varför hållas med en sådan häst? Men hon är underbar! Känslig på det vis jag vill att en häst ska vara. Det är ingen som pysslar med henne nu. Och tanken är då att jag ska hjälpa henne att bli frisk, alltså friskvård till att börja med. Samtidigt så ska jag köra ledarskapsövningar med henne, Horsemanship. Vilket jag älskar! Sedan ska hon börja longeras, tömköras och efter det ska jag sitta upp och påbörja utbildning i lite dressyr. För hoppa det kan hon galant! Hon har tävlat i det och är riktigt fin tydligen.

Men man måste börja från ruta 1 med henne. Vilket jag ser som en utmaning! Så grymt roligt och det är något som jag alltid har velat göra.. Sen ska hon tricktränas ;) Så spännande! Men en sak i taget..
Idag pysslade vi mest med ledarskapsövningar för att jag skulle få se vad jag hade att jobba med. Hon har tydligen svårt att acceptera vem som helst. Men det gick kanon! Speciellt vårat "smygande". Haha söt-häst :)
För övrigt är hon född 2000, import från danmark, halvblod, troligtvis bara inriden sedan uppsutten och hoppad på tävlingar. Känslig. Men ack så fin och personlig!

Efter besöket hos henne så tog jag och Marina med oss våra hästar till ridhuset där vi lekte med dom. Mycket roligt! Hon är så duktig med sin PRE Avelino. Stegringar med hopp, bugningar, spansk skritt, piruetter och en massa annat visade hon för mig! Jättefint :) Stormur kan ju inte alls så där mycket, bara cirkusbugning och riktig bugning. Så det pysslade vi med, och sprang runt och hade oss! Haha han brallar för att han tycker att det är så roligt :D Busen! Mycket uppskattat!

Så nu sitter jag här, med en säng som larmar efter mig..
Kanske bäst att krypa ner! Sov gott folket :)


Livstecken med Uppdatering

Ett livstecken.. haha efter många om och men så kanske det är värt att börja dokumentera sin vardag på det här stället igen? Så sant som det är sagt så är det ju hur kul som helst att kunna gå bakåt i tiden och kolla hur livet såg ut för en tid sedan, vad man tänkte, vad man kämpade för och hur dagarna såg ut. Har missat en massa hitills känner jag.. både vad gäller att dokumentera med bilder, text och allt som hör därtill.. Men det har hänt mycket och det har blivigt åtsidosatt. Men nu kan jag ju försöka göra ett försök.. :)

Finns mycket att berätta om sedan sist jag skrev. När jag kollar tillbaka så kan jag se att jag senast nämnde Stormur och att han precis börjat tölta. Som fortsättning på det kan jag berätta att han blev riktigt duktig och fick upp ett tempo! Jätte roligt med utveckling och vi kämpade jätte mycket med träningen! Dock har hans historia fått en tråkig vändning och det börjar lida mot sitt slut. Vi var i topp! Men det hände något.. han slogs med andra hästar pga att ston kom med i bilden. Han fick börja gå själv. Sedan flyttade vi, men även nu på det nya stället så slås han och valacken i flocken med varandra. Ingen vill ge upp. Så trist och det märks på honom att han inte kopplar av ordentligt! Just nu kämpar vi med ridturerna.. oftast är han snäll och bara går på. Men ibland, och enligt mig för ofta, så har vi våra små faighter. Han dummar sig! Slänger av mig med mera.. Inte alls kul att inte känna igen honom som den han var förr! Nu är det också så att jag på grund av ekonomi, pojkvän på annan ort samt att jag känner att vi är färdiga med varandra, har valt att lämna tillbaka honom till sin ägare med förhoppningar på att han kanske kan finna ro igen. Men jag kommer sakna min prins, vi har haft så stor nytta av varandra och haft roligt! Kommer aldrig att glömma den tiden av mitt liv! Men än har vi lite tid kvar. Bäst att bara passa på att njuta av varandra <3

Ska försöka att inte skriva allt för mycket idag om allt.. kan ta lite allt eftersom om vad som har hänt iallafall :)
Igår var jag iallafall hemma hos bästa Emma och hennes sambo. Alltid lika trevligt! Var födelsedagsfika hemma hos henne, men jag kom inte därifrån förns kl 23.00 typ.. Åt en jätte god middag tillsammans och pratade massa som vanligt. Haha bästa var ju "-Snart borde ju någon Frankenstein komma igen.. - Haha du menar Einstein?" haha och jaa, förhoppningsvid blire en Einstein ;) . Myste även med deras lilla Casper. Världens finaste bäbis som jag tycker om jätte mycket! Så söt är han gullungen :) Är så kul att se hans utveckling!


Men nu ska jag ta och börja med lite mat!
Sen bär det av och pyssla med en häst som behövar lite extra omvårdnad :)
På återseende ;) haha!RSS 2.0