31 Oktober ~ Utställning

Nu är Twittra anmäld till utställningen på Örebrotravet den 17 november. Spännande och se hur det går! Hoppas hon är i sitt fina skick iallafall, då hon har en tendens till att skifta nyans, färg och teckning ;) Just nu är hon inte den vackraste i färgen om man säger så, inte enligt mitt tycke iallafall.. haha! Första gången jag är och ställer ut en kanin.. Men det kan ju inte vara mycket värre än när jag ställde ut möss som liten ;) haha vilka ideér man kan ha igentligen! Men det var ju roligt då iallafall xD ^^
 

27 Oktober ~ Lite av allt

Idag blir bäbisarna 1 vecka och de har hänt mycket under den här tiden. Lilla Koon har varit snabbast i kullen och har redan öppnat ögonen! :) Trotts att hon är minst av alla och har kämpat mest! Har vägt dom varje dag nu med och de ökar ungefär 18 gram per dag, så det är bra :) Har publicerat lite bilder på de små!
 
Dock har Missla fått nått knäpp! Fast samtidigt så "förstår" jag henne. Jag har ju sovit nere den senaste tiden med henne och inatt sov jag på övervåningen för första gången sen bebbarna kom och imorse när vi vaknade så hittades bäbisarna under sängen på övervåningen! :O Stackarn vill väl inte ligga här nere själv med dom så varför inte flytta upp när matte gör det liksom? ;) Dock har hon fortsatt att flytta dom nu när vi är nere och springer. Hur hindrar man en katt från att flytta sina små liksom? Ganska omöjligt! Men nu står det ordentliga lådor lite överallt och jag hoppas hon stannar där hon är nu :)  
 
Annars är allt på topp! Jätte fint väder ute så idag ska jag och min finaste åka till Marieberg på shoppingrunda! Dammsugare, mobilladdare och kattmat står högst upp på listan. Hade även tänkt städa lite och kratta löv idag. Blir nog bra och det är väl bra att passa på nu innan rusket drar igång på heltid.. 
 
Har även bytit ut allt i mitt matförråd nu. Ekologiska grönsaker och andra ekologiska tillbehör samt nötkött är det som det består av nu. Kommer bli dyra veckohandlingar bara.. :/ Men det får det vara värt! Får även hem Probiotika och andra tabletter snart. Även Stevia "socker", kokosolja och nyttiga nötter är på väg hem hit. 

Hoppas ni har det bra! 
Tjingeling :)


24 Oktober ~ Från och med idag..

Idag är det många tankar som snurrar i huvudet.. Har fått så många frågor besvarade och helt plötsligt har jag fått en klarsyn på saker och ting. Har ju under många år lidit av en extrem trötthet och andra saker som jag faktiskt inte lagt så mycket energi på eftersom att det för mig tillhör vardagen, ena dagen jobbigare än den andra. Har fått svar på att jag är Glutenintolerant och att jag har överskott av Candidasvamp.
 
Candida är gifter, toxiner, i magen (som alla har) som jag troligtvis fått ett överskott på pga utslagning av magens goda bakterier i samband med antibiotikaförbrukning på felaktigt sätt.. det påverkar en både fysiskt och psykiskt och tydligen har inte forskningen kommit så pass långt att det finns några mediciner mot det. Man kan försöka "svälta" bort dem genom att undvika en mängd olika livsmedel! Att man nästintill bara lever på råa eller ångkokta grönsaker, ekologiskt utan gifter. Dock kommer jag alltid att ha det i mig som överskott och genom att försöka svälta dem så kommer de starkaste alltid att överleva, och när jag då börjar äta igen som kommer de föröka sig och göra det ännu värre! Men genom att äta strikt och rätt så kan jag hålla mängden nere och genom att äta rätt måste jag utesluta allt som har med gifter att göra, fläskkött, fisk/skaldjur (allt som lever i vatten där gifter pumpats ut), allt från åkrar om det inte är ekologiskt, kryddor, SOCKER (som är deras livskälla och detta gör att jag känner ett extra stort behov av det), kryddor mm. Att jag desutom måste tänka på gluten gör det hela inte lättare, det ena värre än det andra. Som om inte det ena hade räckt liksom? Det med gluten förstår jag inte att jag inte tänkt på tidigare och det är något som troligtvis har hängt med sedan barnsben. 
 
Idag sa friskvårdsterapeuften till mig "-Från och med idag ska du inte tolerera det liv du lever nu". Det är sant, och jag känner mig både ledsen men samtidigt lättad. Som det stod om Candidan, "Man blir så oerhört trött och ingen förstår hur dåligt man mår. Man förstår inte ens själv vad som är fel vilket gör att man själv till slut börjar fundera på om det inte sitter i huvudet på en. Tro inte det! Här är det toxiner från Candida som spökar."
Kul? Nej. "Skönt" att vara medveten? Ja. 
 
Känner mig som värsta knäppgöken nu.. Men nu är det bara att börja förstå vad jag kommer att få leva med resten av mitt liv och kämpa för ett friskare liv när jag efter så många år av fundering har fått veta vad som är fel! Kommer bli otroligt tufft!
Men nu jäklar! 
 
 

21 Oktober ~ Godnatt


21 Oktober ~ Bäbisar 1 dygn

Här kommer lite bilder på bäbisarna som utlovat. Det ser fortfarande bra ut! Dock äre två av dem som slåss om spenen hela tiden.. men tillslut hittar de sig en varsin så det är ju bra^^ Har kikat lite och jag tror att det är tre töser och en pojk. Men kan verkligen inte säga säkert! Missla verkar stormtrivas! Fast hon ser bra lustig ut med sin buk som hon har nu :P Edwin sköter sig exemplariskt han med! Kan sitta och kika lite om jag gör det men annars låtsas han inte om dom :) Så ännu är allt frid och fröjd i "katteriet"! :)
 
 

20 Oktober ~ Nedkomst <3

Äntligen som jag har väntat! Nu har Misslas små 4 underverk tagit sig ut i världen..
Hon är jätte stolt och det är jag med eftersom att allt verkar ha gått så himla bra!
Blev 2 gråa, en svart och en svart/vit. Missla bara kurrar och kurrar och de små är
torra och alerta. Blir bättre bilder på dem imorgon eller nått, då ska de inspekteras lite närmare :)
Fina fina katt <3


13 Oktober ~ Galenskap!

Arbetshelg som resulterar i en mysig hemmakväll framför tv:n samt lite nojja över Missla. Tror att det börjar närma sig nu! Hon är helskumm.. men det lär ju visa sig! Hoppas hon säger till bara som de ska kunna göra.. det visar sig det med xD haha! 
 
Idag har jag lyckats köpa, trot eller ej, 124 filmer!! Haha! Galenskap egentligen och jag har inte en aning om vart jag ska få plats med dem.. De får väl ligga i en låda tills jag skaffat mig ett bra filmskåp, hyllor eller liknande^^ Har nämnligen kommit över ett kap, om man frågar mig, och lyckats få tag på hela Astrid Lindgrens samling samt alla Disney Klassiker + andra Disney för 8(!!) kr styck. Så då kunde jag inte motstå.. :) 
 
Har även tagit tag i och gjort ett beslut till kaninern här på gården. De bor ju i sina sommarburar fortfarande och behöver komma upp ifrån backen en bit till.. och efter otaligt velande och letande så har jag slutligen vänt mig till en burbyggare i Kristineham (?) och fått tag på en sådan som är på bilderna nedan.Tror det blir bra! Målad kommer den också att vara samt att det är bra mått på den. Blir nog kanon :) Lägger upp bilder när den är hemma senare :) 
 
 

Bilderna är lånade från hans hemsida:
http://burbyggarn.dinstudio.se/9 Oktober ~ Tips?

 
Träliga höstväder! Inte alls roligt att kliva utanför dörren i detta rusk.. Men som jag som alltid ska se det possitiva i det hela så ska man vara nöjd än så länge, för värre lär det bli! Uscha xD 

Dagen till ära så har jag tagit hand om suggorna som ska till och grisa nu när som helst. Alltid lika kul men också spännande i lungnet före stormen^^ Finns alltid saker att ta itu med, så det är oftast inte en lungn stund en vecka som denna. Har även hjälp av en praktikant som jag ska ha hand om den här veckan och ännu funkar det väldigt bra! Teamwork ;) 

Timmarna efter jobbet har jag spenderat hos grannen där vi försökt fånga in en kanin som sprungit lös sen i sommras. Troligtvis någon stadsbo som tröttnat på den och sen släppt ut den här i trakterna.. och nu när det börjar bli kyligt så har vi bestämt oss för att försöka fånga in den. Den är ju trotts allt tam och äter ur handen och man får klappa den, men verkligen inte ta tag i den! Totalt omöjligt.. får göra nya försök vid ett annat tillfälle så får vi se vart detta slutar :/ .. Tips på "innfångning" någon?!

Men nu ska jag göra lite nytta :) 
Tjingeling! 
 

7 Oktober ~ Höfðingí från Dahla

Idag bjuder jag på en jädrans massa bilder igen! Bara att börja vänja sig ;) haha! 
Har varit iväg till Bällsta och fotat Marias 3 åriga Höfðingí från Dahla som troligtvis ska säljas här framöver.
En riktig liten sötsak :) 


 
    
    
       
     
 


 
 

6 Oktober ~ Provridning Red Ocean

Idag bjuder jag på en jädrans massa bilder.. oredigerade dessutom! Varför? Ingen aning.. eller jo! Saken är den att jag vid 3 tillfällen varit med om att alla bilder har raderats ifrån datorn. Så nu hade jag tänkt börja använda mappen "Livet i bilder" där jag kan publicera foton och på så sätt vara säker på att de finns kvar. Då är det enkelt att gå tillbaka och se :)
Sen är det varlfritt för andra om de vill se eller inte ;)

Idag har jag varit med när Johanna provred en D-ponny. En söt liten sak med mycket krut i och fin hoppteknik. Kameran var med och jag försökte för fulla muggar att få till skarpa och tydliga bilder i ridhuset! Inte det lättaste men man ser ju vad det ska föreställa.. ;)
 
   
    
 
     

     

4 Oktober~ Bäbismage

Lilltösens bäbismage bara växer! Inte lätt att ta bilder på den utan assistans, men har gjort ett tappert försök ;) Någon som vågar gissa på antal? xD Har fått bud på 4 st.. Hon är ju inte speciellt tjock om magen i vanliga fall direkt. Så nu är hon mycket stor för att vara hon.. Så spännande :')
 

4 Oktober ~ Tur & teknisk

Ibland ska man ha bra tur! Min telefon ligger redan på posten och är påväg till mig! Glad :D Haha fick världens bästa väckning imorse då jag bara har 1 väckarklocka nu (är i behov av 8 som jag kan snosa med) då ena chefen kom ner och ställde sig med en tuta som han tuta med för fulla muggar! En sån där som man har på fotbollsmatcher som låter as högt! Haha! Dock var jag redan vaken men om jag inte vore så skulle jag ha flygit upp ;) . Katterna klättra på väggarna typ, stackarna! xD 

Har haft en bra dag på jobbet idag. Pysslat med en massa olika saker i BB. Har bland annat lyckats installera en First Feeder, teknisk som man är, som ska agera "mamma" till några smånassar :) Har redan flyttat dit ett gäng så nu hoppas jag att de får en bättre chans. Lär ju visa sig.. xD 

Nu ska jag ta mig i kragen och åka iväg och handla lite så jag kan fylla på mitt matförråd.
Skönt så här på kvällen då det inte är så mycket folk och trafik. 
Men då vet ni att jag är annträffbar någon gång nästa vecka igen ;) 
Tjingeling!

*Bilder på Tranorna som verkar trivas bra på gärdet brevid :)*

3 Oktober ~ Norge & Landesvin

Nu sitter man här i soffan igen med datorn i knät och en dräktig katt på bröstet. Lilla tösen blir bara rundare och rundare för var dag nu.. är osäker på beräknad nedkomst men chansar på någongång i mitten på oktober. Det visar sig ;) 

Men till det stora nu då. Har spenderat dessa dagar i veckan i Hamar som ligger i Norge. Har varit på utbildning och haft det mycket bra! Har spenderat nätterna på hotellet Rica, ätit lyxiga hotellfrukostar, middagar mm. Bland annat hamna vi hos en familj där vi fick utmana varandra i gammaldags bowling och åt en mycket fin trerätters där Ripa var huvudrätt. Mycket gott och jätte gott vin till! Nu vet jag vad en riktig smakupplevelse är.. 

Men resan har framförallt riktat in sig på dessa fina djur, grisar. Har haft föreläsningar om foderstrategier, avel med mer. Besökt 2 avelsbesättningar, Delta (som är en prövostation för galtar), labratorium för semin, mm. Mycket givande och roligt. Jag bara älskar uppenbarelser ;) 

Som sagt, en kanonresa med mycket skratt, lärande och tokigheter i fin natur. 
Dock ligger min mobiltelefon kvar i Norge så vi får väl se om den hittar hem hit till Sverige igen.
Håller tummarna iallafall! Nu är det tillbaka till verkligheten som står på schemat.
Men nu Dallas! 
Tack & hej ;)
 


RSS 2.0