7 Oktober ~ Ledighet

Idag ska jag hålla lite på orden.. behöver ju inte alltid skriva en hel uppsatts (A) . Gick halvdag idag på jobbet, skönt :) Men känns konstigt på samma gång.. är ju van med de långa dagarna nu och imorgon är jag faktiskt ledig, skönt :D Och angående gårdagens "goda gärning" så hade nappegrisen avlidigt imorse :( Typiskt.. hade ju hoppats på att det skulle bli bra men var väl försent. Men hans syskon växer på så det knakar, kul :D Dock vägrar mamman lägga upp juvret fortfarande.. förstår inte varför :/

Blev lunch i stan idag tillsammans med Elin, en stor kebabbpizza med pommes på blev det ;} Haha nyttig jag vet! Men var ju tvungen nu när det var sista dagen vi jobbade ihop.. Tråkigt! Men som sagt, man måste gå vidare.. tack för allt iallafall! :}

Men nu väntar en dusch och efter det bär det av in till stan där jag och grannen ska ta en promenad med hundarna, handla, köpa knäskydd till mig och lite annat ;D Bjuder på lite lovade bilder från idag nedan.. Så söta :}

Tjingeling!
Kommentarer
Postat av: Emma | Nikoba

Testat att ge suggan metacam? :P Ont i juvret?

snackade med therese om era flämtande smågrisar som dör, hon gissar på APP. Vaccinerade?

2010-10-07 @ 15:27:22
URL: http://nikoba.blogg.se/
Postat av: Linda ~ Corellii

Nej, hon visar inget att ha ont i juvret.. och juvret på henne är fint. Har gett henne partoxin 2 ggr/dagen nu och går in och masserar henne för att hon ska lägga upp sig, men man får typ putta henne för att hon ska göra det sen ligger hon i några sekunder innan hon vänder upp igen.. :/ Jätte konstigt..APP? Vad är det? Jag vet faktiskt inte.. Ska kolla upp det!

2010-10-07 @ 17:18:56
Postat av: sandra :)

Gud vad söta grisar, men den stora ser skit tung ut :O vad har den så stora på ryggen, ser ut som en tatuering ? :D

2010-10-07 @ 17:21:10
Postat av: Linda ~ Corellii

Jo söta är dom allt ;} Njaa, hon är i den storleken som hon ska vara.. Det är "spray-färg" som hon har på ryggen.. en siffra hon fick för att vi skulle veta när hon skulle grisa :}

2010-10-07 @ 17:30:59
Postat av: Emma | Nikoba

Är det en gylta? Att hon väljer att ligga på juvret och inte lägger upp sig är två tydliga tecken på att hon har ont. Fint juver har inget med det att göra. Testa att ge metacam och smörja in med kylande linement, stäng in smågrisarna flera gånger/dag och partoxina varje gång du släpper ut.

Nu vet jag inte när hon grisa men har hon inte kommit igång på några daar så är risken stor att hon inte kommer igång alls. ;)

2010-10-07 @ 20:34:16
URL: http://nikoba.blogg.se/
Postat av: Emma | Nikoba

Just ja, APP (Actinobacillus pleuropneumoniae )är en lungsjukdom. Ett virus. Kan inte så mycket. Finns nog att läsa om på nätet :)

2010-10-07 @ 20:37:35
URL: http://nikoba.blogg.se/
Postat av: Linda ~ Corellii

Det är en 2:a grisare om jag inte minns helt fel.. Jo det är mycket möjligt, får framföra det.. Värt att testa! Jo det är sant, vi kollade senast idag och då funkade spenarna iallafall.. men som du säger så finns ju risken att hon lägger av :/ ..

2010-10-07 @ 22:55:18
Postat av: Emma | Nikoba

Jo alltså de funkar, men hur mkt mjölk ger hon? Bättre att behandla med smärtstillande än vänta, det tappar man bara juver på. :)

2010-10-08 @ 13:47:47
URL: http://nikoba.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0